Over Vape Depot

 

Vape Depot biedt damp producten "E-Sigaretten en E-Liquids" voor het elektronische "roken". Voor een gezonder en goedkoper alternatief als het analoge "gewone" roken.

Vanaf medio 2015 mogen wij vanuit de overheid dit niet meer verkondigen. Dit in verband met het enorme succes. Er zijn al vele wereldwijde wetenschappelijke onderzoeken van erkende onafhankelijke gerenommeerde universiteiten dat deze uitvinding het beste alternatief is voor de gezondheid ten opzichte van analoog roken. Deze wetenschappelijke onderzoeken worden echter volledig genegeerd door de Nederlandse overheid omdat de schatkist teveel aan accijnsinkomsten misloopt. Hierdoor is dit vanaf medio 2015 geen "gezonder" alternatief meer voor roken maar gewoon een "hobby". Men heeft het eerst via de tabakswet geprobeerd maar aangezien hier geen rook of verbranding van tabak aan te pas komt probeert men nu de aanschaf en gebruik af te remmen door middel van een spoedaanpassing in de warenwet.

Deze aanpassing stelt onder andere dat er geen schadelijke stoffen in E-Liquids mogen zitten. Op zich is hier niets mis mee. Maar het blijft op zijn minst opmerkelijk dat een product als gewone sigaretten waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat dit kankerverwekkend is hier niet aan hoeft te voldoen?

Kennelijk prefereren de economische belangen van de tabaksindustrie en de Nederlandse schatkist en de onderlinge verstandhouding boven die van de gezondheid van onze burgers.Ook stelt deze nieuwe warenwet dat de clearomizers "TANK" systemen niet meer dan 2ml inhoud mogen bevatten en E-Liquids geen grotere inhoud mogen hebben dan 10ml. Ook deze regel is puur bedoeld als ontmoedigingsbeleid en heeft geen enkele wetenschappelijke onderbouwing. Indien men in 1 zin tevens de tabakswet had aangepast dat een pakje sigaretten niet meer dan 10 sigaretten mag bevatten en een slof niet meer dan 10 pakjes mag bevatten was het minder doorzichtig geworden waar deze regelgeving vandaan komt. Wel begrijpelijk want ook dit zou de tabaksindustrie en de Nederlandse schatkist in de huidige economische situatie een te grote inkomstenderving opleveren. Helaas zijn wij gedwongen ons aan vreemde wetgeving te houden. En zijn wij sterk voor zelfregulering. Zelfs toen de tabaksindustrie wist hoe schadelijk sigaretten waren bleef men verkopen aan personen onder de 18 jaar. Men stopte hier pas mee toen het door de wetgever verboden werd.

Echter de damp community heeft zichzelf vanaf het begin opgelegd NIET aan personen onder de 18 te verkopen..Ook al is dat tot op heden wettelijk toegestaan. Dit is de zelfregulering waar wij de wetgever niet voor nodig hebben. Kennelijk heeft de wetgever andere belangen dan die van hun burgers waar deze wetten voor bedoeld zijn. Wij kunnen echter burgerlijke ongehoorzaamheid van burgers die zelf wel weten wat gezond en ongezond is niet tegenhouden. Maar wij houden ons aan de regels aanvullend met onze eigen etiketten op het gebied van normen en waarden. Wij pretenderen NIET dat dampen gezond is. Maar het is vaststaan feit dat er bij verbranding chemische stoffen vrijkomen. En laat dampen nu juist geen verbranding zijn. Maar het opwarmen van vloeistoffen die goedgekeurd zijn voor consumptie. Volledig zonder teer. Ook ontmoedigen wij het gebruik van Nicotine. Nicotine is een giftige en verslavende stof! Men kan zelf de keuze maken voor E-Liquids met nicotine. Niet om verslaafd te raken aan Nicotine. Maar om de verslaving juist af te bouwen die opgebouwd is door het gebruik van sigaretten. Met als doelstelling om van deze giftige stof en verslavende stof af te komen. Die al jarenlang met instemming van de Nederlandse wetgever gewoon vrij verkocht wordt in sigaretten en voor de meeste niet werkende nicotine kauwgums en pleisters. Die samen met de andere 4000 giftige gassen en teer jaarlijks meer levens kost dan welk ander product dan ook.
 

Start met dampen! | Stop met roken!

Richard Savijn
Eigenaar Vape Depot