Recente studie, E-Sigaretten een gezonder alternatief!

Volgens een recente studie, zijn E-Sigaretten gezonder alternatief dan gewone sigaretten. Uit de studie blijkt dat nicotine alleen een verslavende substantie is, maar niet de oorzaak van de ziektes die gerelateerd zijn aan het roken van gewone sigaretten.

Doctoren adviseren hun patiënten dat roken in zijn algemeenheid vermeden zou moeten worden, maar als er een keuze gemaakt zou kunnen worden tussen de twee e-sigaretten een gezonder alternatief zijn.

e-sigaretten en longen

Volgens de Generaal van Chirurgen van de Verenigde Staten (De hoogste official van de gezondheidsraad die rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de President valt ) zijn E-Sigaretten gezonder dan gewone sigaretten omdat ze alleen maar nicotine bevatten. Het gevaar van gewone sigaretten komt niet van de verslavende substantie nicotine zelf maar van de toegevoegde stoffen die de rook veroorzaken door verbranding. Bovendien ziet het er naar uit dat nicotine zelf geen enkele relatie heeft met long kanker, vaat ziektes of andere ziektes ide gewoonlijk gekoppeld of geassocieerd kunnen worden met roken.

Het stoppen met roken is moeilijk omdat nicotine een zwaar verslavende substantie is. Mensen die besluiten ineens zonder hulpmiddelen “cold turkey” te stoppen met roken hebben slechts 5% kans van slagen, en dit kan oplopen naar 10% met de hulp van een deskundige hulpverlener.
Gelukkig, zijn er verschillende op nicotine gebaseerde producten die mensen kunnen helpen om te stoppen met roken. Nicotine kauwgum, pleisters, inhalators, neus sprays en meest recentelijk de elektronische sigaret.

Het instituut voor preventie en sociale medicijnen in Geneve en het centrum voor Alcohol en Tabak studies in het Verenigd Koninkrijk concluderen beide dat de e-sigaret gezonder is dan de gewone sigaret. Beide autoriteiten bevelen het gebruik van de elektrische sigaret zelfs aan als HET middel in het proces van het stoppen met roken.

Het ontwerp van een elektronische sigaret en door de manier waarop hij werkt imiteert hij tot in de perfectie een normale sigaret. Dit betekent dat in tegenstelling tot pleisters en kauwgum, de nicotine op dezelfde directe manier opgenomen wordt. Net zoals bij een gewone sigaret.
Bovendien word de psychologische suggestie van het roken, die nog wel als verslavender gezien mag worden als de nicotine zelf, in stand gehouden. Waardoor de e-sigaret het meest effectieve middel is!

Maar er zijn nog wel meer voordelen van het dampen met elektrische sigaretten ten opzichte van normale sigaretten. Zo komen er GEEN chemische producten vrij doordat er geen verbranding plaatsvind die kanker, long problemen, hart en vaat ziektes en impotentie kunnen veroorzaken. Bovendien is er ook geen gevaar meer voor omstanders die deze dampen binnen krijgen.

Maar het zal waarschijnlijk nog jaren duren om 100% vast te stellen dat elektronische sigaretten inderdaad gezond zijn. In de tussentijd wijzen de autoriteiten erop dat e-sigaretten een gezonder alternatief zijn dan de gewone sigaretten.

Vertaald van de bron: E-Cigarettes are healthier

Voor meer info in en de verkoop van e-sigaretten kunt u terecht bij Vape Depot

Geef een reactie