De Aspire Platinum kit onder de loep

Over Aspire (AspireCig):

Ondanks het feit dat Aspire opgericht is in 2013 en dat men dus redelijk nieuw is in de damp gemeenschap, is Aspire 1 van de snelst groeiende e-sigaret merken die zich volledig gespecialiseerd heeft in het “Open Systeem”. Waardoor de onderdelen uitwisselbaar zijn met andere merken. Men heeft hiervoor 25 technische experts in hun onderzoeksafdeling met de minimale doelstelling om iedere 3 maanden met een nieuw product / dan wel een verbeterd product op de markt te komen. Deze innovaties hebben geleid tot enorme veranderingen en verbeteringen in de dampgemeenschap! Bijna alle producten uit de Aspire fabrieken worden internationaal als de beste ervaren… Aspire Nautilus clearomizer serie / Aspire Atlantis etc.. etc...

Twee van de meest recente en tevens succesvolle producten die Aspire op de markt heeft gebracht zijn de CF sub batterij en de Atlantis tank. Beide producten staan in hun respectievelijke segment aan de top. En nu heeft Aspire ze bij elkaar gebracht in 1 kit.

Deze succesvolle zet hadden ze al eens eerder gedaan met de Premium Kit (Deze bestond uit o.a. de succesvolle Aspire Nautilus mini)

Aspire introduceert hier: De Aspire Platinum Kit “die aan ons beschikbaar is gesteld door Vape Depot en is hier ook verkrijgbaar.” De perfecte “start” kit die sub-ohmen mogelijk maakt.

De Apire Platinum Kit
De Aspire Platinum Kit combineert de beste variabele watt batterij met de nieuwste generatie tank die voorzien is van een verbeterde variabele luchtinlaat in combinatie met sub-ohm coils waardoor dit een geduchte concurrent is van de beste re-buildable atomizers dan wel enkele concurrenten ver achter zich laat.

De Aspire CF sub-ohm batterij is een duurzame lichtgewicht en vooral krachtige batterij die gemaakt is van materialen van de aller hoogste kwaliteit. Hij heeft slechts 1 knop waarmee alle instellingen bediend kunnen worden, is gemaakt van 100% RVS (Hierdoor heeft hij de best mogelijke connectie/contactpunten en dit alles is gegoten in een carbon fiber buis. Die er vooral elegant en ook stoer uitziet.
Atomizers met een lage weerstand (<1.0 Ohm = sub ohm) zijn momenteel erg populair en deze Aspire CF sub ohm batterij is specifiek ontworpen om de krachten die nodig zijn voor het sub-ohmen aan te kunnen. Het is dan ook een goed doordacht ontwerp in zowel de buitenkant als het technische gedeelte aan de binnenkant wat er voor zorgt dat het de CF sub-ohm batterij als een van de betrouwbaarste en veiligste batterijen maakt.

De Aspire Atlantis tank was al  kort na de introductie een directe bestseller met zijn verbeterde coils (BVC). Hij staat bekend om een sterk verbeterde smaakbeleving en het produceren van enorme dampen. En de Atlantis is daarbij erg gebruikers vriendelijk, niet te groot (< 2.0 ml**) en makkelijk te vullen.

**2.0 ml is tevens de maximaal toegestane grootte volgens de huidige Nederlandse warenwet

In deze Aspire Platinum Kit review gaan we nog wat dieper in op alle losse onderdelen waaruit deze Kit bestaat inclusief de hierboven al genoemde Aspire CF Sub-Ohm batterij en de Aspire Atlantis Atomizer en de overige accessoires.

The Aspire CF Sub-ohm (Ω) batterij

De Aspire CF sub-ohm batterij is slechts een fractie groter dan een standard eGo style batterij maar niet zo groot, lomp en opvallend als de meeste box mods. De gehele buitenkant is gemaakt van koolstofvezel (carbon), wat ervoor zorgt dat het licht en duurzaam is en ook dusdanig aanvoelt. Hij ligt erg lekker in de hand waardoor je de hele dag heerlijk kan dampen zonder dat hij onnodige extra aandacht trekt.

Aspire CF-Sub-Ohm batterij-2

De specificaties zijn ook niet gering, hij heeft  maar liefst 2000MAh  aan boord. Hiermee is de Aspire CF meerdere malen krachtiger dan bijvoorbeeld de populaire eGo twist of de vision Spinner. Hij heeft dan ook ruim meer dan voldoende kracht voor een hele dag dampen dus hij is dan ook uitermate geschikt voor mensen die de hele dag onderweg zijn

Zoals al eerder vermeld is the Aspire CF specifiek ontworpen om ook met lage weerstand coils (<1.0 Ohm = sub-ohm) te kunnen werken en de atomizers die dit ondersteunen.

Hij ondersteund maximaal 30Watt bij een maximum van 40 ampere! Wat enorm is in verhouding tot hoe klein deze batterij is.

De aan en uit knop is groot en dus is hij makkelijk te bedienen. Echter 1 klein minpuntje met het ontwerp van deze knop is dat hij ligt uitsteekt in plaats van in het ontwerp valt wat kan resulteren in dat hij ongevraagd aan kan gaan tijdens vervoer. Gelukkig heeft hij ook een slaapstand en kan hij makkelijk aan en uit gezet worden door 5 snelle en korte klikken. Hierdoor kan voorkomen worden dat hij tijdens vervoer per ongeluk aan kan gaan.

Alhoewel de CF batterij het beste werkt in combinatie met de Atlantis tank die zich in de Aspire Platinum bevind, is er ruimte overgelaten voor aanpassingen. De connector met drukveer maakt het mogelijk om makkelijk de Atlantis te verwisselen voor bijvoorbeeld een Aspire Nautilus of elk ander model tank afhankelijk van je voorkeur en smaak.

Het voordeel van een dergelijk open systeem is dat zelfs de KangerTech Aerotank van de  grootste concurrent van Aspire perfect past op de CF batterij.

De Aspire Atlantis clearomizer Tank

De Aspire Atlantis is in de categorie sub-ohm atomizer tank systemen een van de meest populaire van alle systemen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Dit komt o.a. door de instelbare luchtstroom waardoor je uitermate nauwkeurig en naar smaak de tegendruk kan instellen. Dit is zeg maar vergelijkbaar met de tegendruk door een filter in een analoge sigaret.

aspire atlantis clearomizer tank

Om echte enorme wolken te produceren heb je super dikke e-liquids nodig die vaak van een hoog VG gehalte zijn. Maar standaard Atomizers met een  1 ohm of grotere weerstand kunnen de viscositeit van deze premium e-liquids niet aan. Dit is de reden waarom sub-ohm coils werden uitgevonden. De Atlantis tank is gebouwd voor BVC** met een weerstand zo laag als 0.5 ohm, wat zorgt voor een sterk verbeterde smaakbeleving als ook een efficiëntere damp productie. Ook is de Aspire Atlantis re-buildable zodat de coils simpel te vervangen zijn zodra de smaak en dampproductie afnemen, waarna hij weer als nieuw is.
De Aspire Atlantis is volledig ontworpen van RVS vanaf de onderkant tot aan de bovenkant. De afwerking is brushed RVS waardoor hij een elegante en gepolijste uitstraling heeft.
Omdat het Pyrex glas in het middelste gedeelte t.o.v. het RVS enigszins naar binnen valt wordt hij goed beschermt door deze uitwendige stevige RVS mantel. Dit om het glas zoveel als mogelijk te beschermen tegen breuk bij het vallen van je e-sigaret. Mocht het glas toch breken dan is er geen nood, de glazen zijn gewoon los verkrijgbaar!

Ook de drip tip is van 100% RVS en  heeft aan de binnenkant een relatief grootte diameter. Maar dit is ook wel nodig als men gigantische dampen wilt kunnen produceren. Uiteraard is ook de drip tip verwisselbaar en bestaat uit een standaard gebruikte maatvoering waardoor men niet beperkt wordt in alternatieven.
Iedere Aspire Platinum Kit is uitgevoerd met de Atlantis tank met een e-juice capaciteit van 2.0ml (wat tevens de maximaal toegestane grootte is in Nederland). Echter er is optioneel de mogelijkheid deze eenvoudig up te graden naar 5.0ml. Gelukkig maar want het dampen op sub-ohm niveau zorgt er nu eenmaal voor dat de e-liquid snelle verdampt.

Met de sterk verbeterde instelbare luchtinlaat en het verbeterde BVC ontwerp, kan de Aspire Atlantis met gemak tippen aan iedere doe het zelf atomizer in alle onderdelen in zowel damp ontwikkeling als smaak.

De Aspire CF sub-ohm batterij en de Atlantis tank komen met de gebruikelijke beveiligingen zoals tegen het overladen, ontladen, kortsluiting binnen de atomizer, als ook tijdens het laden.

Aspire Platinum Kit Accessoires

Aspire Platinum Kit accessoires

De compacte maatvoering van de CF sub-ohm batterij en de Atlantis tank maken de kit ideaal voor onderweg. Sommige dampers lopen de hele dag met hun e-sigaret in hun hand waar anderen hem graag steeds opbergen tussen het gebruik door. Wat je voorkeur ook is de Aspire Platinum Kit heeft tevens een speciaal op maat gemaakte lederen hoes waar de CF batterij met de Atlantis Tank erop in zijn geheel gemakkelijk in en uit schuift. Deze past dan ook perfect, is ook nog eens erg licht en beschermd je e-sigaret waar je ook heen gaat.
De Aspire Platinum Kit is erg rijk uitgerust met een USB oplader, vijf extra coils en ook nog eens een complete reserve tank met glas.

De “hollow out sleeve”.
aspire nautilus hollowed out sleeve

Gebruik alleen USB opladers met een output van 4.2V en 420mAh om de Aspire CF sub-ohm batterij op te laden.

Meer informatie over deze en andere e-sigaretten vindt u op onze categorie pagina: Vape Depot

Specificaties

CF sub-ohm Batterij

◾Bruikbare voltage: 3.0V-4.2V
◾Capaciteit: 2000mAh
◾Output voltage: 4.2V maximale power output
◾Geschikt en compatibel met  0.3-1.0 Ω atomizers
◾Maximale ontlading: 40A
◾Maatvoering: lengte 114.5mm, diameter 22mm

Atlantis Tank

◾E-Juice capaciteit: 2ml (uitbreidbaar naar 5.0ml)
◾Materiaal Tank: Pyrex glas
◾Overig Materiaal: RVS
◾Beschikbare weerstand: 0.5 ohm (20-30W)
◾Lucht gaten: 2mm, 2.8mm, ovaal 9x2.6mm en ovaal 6x2.6mm
◾Diameter: 22m x 70.3mm

Iedere Aspire Platinum Kit is inclusief

1 x Aspire CF sub Ω 2000mAh battery
1 x Aspire Atlantis tank (2.0 ml)
5 x reserve 0.5-ohm coils
1 x Atlantis reserve tank met hollowed-out sleeve
1 x USB oplader
1 x lederen opberg etui

Eindconclusie

De Aspire Platinum Kit is compleet uitgevoerd met alles wat men nodig heeft om je favoriete e-liquids te kunnen dampen op sub Ω niveau! Aangezien deze kit alle componenten bevat die perfect op elkaar afgestemd zijn en ook nog eens van de allerhoogste kwaliteit zijn hoeft men verder geen uren te verspillen in de zoektocht naar de juiste componenten van elektronische sigaretten om je eigen systeem te bouwen. Door de compleetheid van deze fantastische kit kan men direct aan de slag met dampen op het hoogste niveau!

Geef een reactie