De elektrische sigaret

Er is al veel gezegd en geschreven over de elektrische sigaret door zowel de voor als tegenstanders.
Ook ik heb me als consument laten misleiden. Over de voor en nadelen van de elektrische sigaret. Roken wordt terecht geassocieerd met een slechte gewoonte. En de tabakslobby speelt hier handig op in.
Want laten we wel wezen: een goedkoper, gezonder alternatief dan de gewone sigaret is een regelrechte bedreiging voor de inkomstenbron van de tabakslobby die deels in stand gehouden wordt door de accijnsinkomsten van de overheid.

Laat je niet misleiden en vooral goed informeren.
Wij hebben als primaire doelstelling mensen te adviseren en te ondersteunen met het stoppen van analoog roken naar elektronisch roken " een goedkoper en gezonder alternatief ".

Vanaf medio 2015 mogen wij u vanwege veranderende wetgeving  niet meer adviseren en ondersteunen met het stoppen van analoog roken naar elektronisch roken " een goedkoper en gezonder alternatief ".

Vanaf dat moment mogen wij u alleen nog adviseren en ondersteunen bij deze hobby: "dampen". Maar het staat ons vrij om aan te geven dat u maar beter kunt stoppen met roken i.v.m. de gezondheidsrisico's die ROKEN heeft. Mocht bij u de behoefte nog bestaan ondanks deze hobby......


Wij volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch roken in zowel de produkten, produktontwikkeling als de wetenschappelijke studies over het elektrische roken en de gezondheidsrisico's. En wij voldoen aan de strengste eisen die gesteld worden door de Europese en Nederlandse overheid. En gaan hier zelfs een stap verder in...
Dit volgt de basis van onze advisering en de ondersteunende verkoop van de juiste produkten.

Een echt goede start voor eigen onderzoek is het lezen van de e-dampersgids voor beginners.

Ik adviseer iedereen maar met name de rokers om je eigen onderzoek te doen naar elektronisch roken en de elektrische sigaret en je zult al snel tot deze conclusie komen:

Stop Smoking! Keep Vaping!

De juiste keuze maken van een elektrische sigaret

Als roker is men bekend met de keuzes die het roken bied. Om een gezonder alternatief te laten slagen is het goed om je eigen rookgedrag in kaart te brengen. En je alternatief hier 1 op 1 op aan te laten sluiten om de kans op succes te maximaliseren.
Wij hebben door middel van onze keuzehulp verschillend rookgedrag al in kaart gebracht zodat u aan de hand van uw rookgedrag makkelijk kunt bepalen welke produkten het beste hier zo goed mogelijk bij aansluit.

Immers een zware shag roker die overstapt op een elektronische sigaret die gelijk staat aan een light sigaret van een welbekend rood/wit merkt heeft net zoveel kans van slagen als een light roker aan een elektronische sigaret over laten gaan die gelijk staat aan een cubaanse sigaar. Kansloos!
Er zijn teveel mensen die door onjuist geinformeerd te zijn wel eens een elektrische sigaret geprobeerd hebben en hier een slechte ervaring mee hebben opgedaan.
Met name in de produktgroep "goedkopere" wegwerpsigaretten en dure cartomizers.

De huidige generatie elektrische sigaretten van het type clearomizer is dusdanig verbeterd dat ik juist deze mensen die het al eerder geprobeerd hebben adviseer het nog eens te proberen maar dan met een juiste "op maat" e-sigaret.

Keuzehulp "In kaart brengen huidig rookgedrag"

Hoeveel rook je maximaal per dag?
De vraag is hier bewust maximaal en niet gemiddeld. Sommige mensen roken bepaalde dagen (weekend door bijvoorbeeld hun beroep) meer dan andere dagen. De juiste elektrische sigaret moet de maximale behoefte aan analoge sigaretten ten alle tijden kunnen vervangen!

a. Minder dan 1 pakje per dag.
b. 1 pakje per dag.
c. Tussen de 1 en 2 pakjes per dag.

Het antwoord op deze vraag bepaalt:
a. De juiste batterij. De benodigde capaciteit van de batterij in mah.
b. De juiste clearomizer. De benodigde tankinhoud.

Hoe "zwaar" rook je?
(Nicotine gehalte / Nicotine behoefte)
a. Light
b. Medium
c. Normaal
d. Zwaar


Het antwoord op deze vraag bepaalt:
a. de hoeveelheid benodigde Nicotine in de e-liquid.


Wat voor type rookwaren vind je prettig?
a. Sigaretten met een gewoon filter (gewone trek)
b. Sigaretten met een speciaal filter (lichtere trek)
c. Sigaretten zonder filter
d. Pijp
e. Shag
f. Waterpijp

Het antwoord op deze vraag bepaalt:
a. Het type clearomizer en met name de trek (airflow).
b. De bijbehorende smaak van de e-liquid.

Welke smaken / merken vind je lekker?
a. bekende rood/witte pakje
b. bekende gele pakje
c. bekende blauwe pakje
d. Mentholsmaken

Het antwoord op deze vraag bepaalt:
a. Welke e-liquid smaak het beste overeenkomt.