Onderhoud van uw e-sigaret

 

Onderhoud van uw e-sigaret

•Door dagelijks gebruik zal de e-sigaret toe zijn aan wat onderhoud. De e-sigaret wordt veelal intensief gebruikt en goed onderhoud heeft zorgt verlengt de levensduur en plezier aan uw e-sigaret.

•Bij de meeste modellen, met uitzondering van wegwerp verdampers/clearomizers, is alles algeheel demontabel. Hierdoor kunt u eenvoudig en goedkoop de onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, vervangen en/of schoonmaken.

•U kunt alles rustig laten inweken in een bakje water of het simpel afspoelen onder de kraan. Laat de onderdelen daarna goed drogen en zet alles weer in elkaar.

•Bij modellen met losse coils/gloeispiralen adviseren wij u met beleid om te gaan met deze onderdelen. De wicks zijn fragiel en raken makkelijk beschadigd als u er niet voorzichtig mee omgaat. Wij adviseren dan ook de coils/gloeispiralen niet onder een harde straal van de kraan te leggen. Laat deze even rusten in een bakje met een laagje water en woel deze langzaam heen en weer. Vervolgens laat u de coil/gloeispiraal rustig drogen op een droog stukje keukenpapier.

•Let u bij het onderhoud op dat u geen afdichtringen verliest waardoor u een lekkend product komt te zitten nadat u alles weer in elkaar heeft gezet. Sommige afdichtringen zijn zeer klein, neemt u dan ook de tijd als u voor de eerste keer het product gaat onderhouden.

•Een e-sigaret werkt op batterijen. De elektronische sigaret verdampt vloeistof waarbij condensvorming ontstaat. Het is daarom belangrijk dat u met regelmaat de contactpunten op de batterijen en lader schoonmaakt om storingen te voorkomen.Het makkelijkst kunt u dit doen met een wattenstaafje met wat alcohol en of spiritus.

•Mocht de batterij niet of slecht opladen dan is dit meestal het gevolg van vloeistof en/of condens op de contactpunten van of de batterij of de lader. Let met name bij een eGo style batterijlader . Bij dit type wil er nog wel eens liquid tussen de plus en min pool komen. De liquid bevind zich dan tussen de binnenste en buitenste ring.

Laad batterijen nooit onbeheerd op! Dit geldt voor alle batterijen. Een batterij heeft van nature een chemische samenstelling. Bij sluiting oververhitting/kortsluting is brandgevaar niet uit te sluiten! Wij verkopen merkprodukten en gelukkig hebben de meeste batterijen als ook de laatste generatie e-sigaretten diverse beveiligingen om dit te voorkomen en dit risico tot een minimum te beperken.

Zorg ervoor dat de batterijen en opladers die bij elkaar geleverd worden bij elkaar gebruikt worden. Het verwisselen van opladers en batterijen (ook tussen de verschillende elektrische sigaretten binnen een zelfde merk) kan leiden tot extreme oververhitting! Bij vragen omtrend de juiste keuze helpen wij u graag verder.